Luottamusta ja Osaamista

Martti Ahtisaaren väitetyt lahjukset

Palatkaamme ajassa taaksepäin aina vuoteen 2007. Tuolloin Ahtisaari toimi YK:n erityislähettiläänä sovittelemassa Balkanilla liekehtineitä konflikteja. Täysin avoimista Internet lähteistä voidaan koostaa vähintäänkin mielenkiintoa nostattava tapahtumasarja. Näissä kirjoituksissa väitetään Ahtisaaren saaneen lahjuksia noin 40 miljoonan euron arvosta, neljässä eri matkalaukussa. Hämmästyttävintä asiassa on se, että tiedot ovat poikkeuksellisen tarkkoja ja sisältävät jopa todistajan lausuntoja sekä kirjelmäkopioita YK:n pääsihteerille. Allekirjoittanut ei tässä vaiheessa ota kantaa onko tämä mahdollinen ja väitetty tapahtumasarja totta tai ei, mutta on erittäin mahdollista, toivottavaa ja jopa todennäköistä, että saamme lähitulevaisuudessa lisävalaistusta asiaan kovien faktojen kautta.

Minua erityisesti kiinnostaa asiassa se, että mikäli kertomus olisi totta ja mikäli se vahventuisi todeksi niin mikä on kansainvälisen oikeuden ja erityisesti kansainvälisen rikosoikeuden suhde juttuun. Tietysti kiinnostusta pitäisi herätä myös Suomessa verottajan ja rahanpesuyksikön taholla.

Siirtykäämme nyt hetkeksi jutun yksityiskohtaisiin tietoihin.

Saksan hallitus oli määrännyt BDN:n (Bundesnachrichtendienst eli tiedustelupalvelu) henkilön, nimeltään Luke Neiman, osallistumaan Ahtisaaren toimien tarkkailuun Kosovossa. Tämä henkilö oli havainnut Ahtisaaren toimiston (UNOSEK: United Nations Office of the Special Envoy for Kosovo) ja Albanian mafian välillä yhteyksiä. Tällä tarkoitetaan keskustelunauhoituksia sekä mm. rahasiirtoja ja kuljetuksia Ahtisaaren hyväksi. Listaan seuraavassa joitakin tietoja tapauksesta:

Kaksi miljoonaa euroa on siirretty Visalian kaupugissa sijaitsevan sveitsiläisen pankin pankkitililtä nro 239700-93457-00097 (omistaja Exhet Boria). Pankkitili oli ns. offshore pankkitili coodilla XS52-KOLER. Summa siirettiin Ahtisaaren pankkitilille Bank of Cyprus:iin nro 3459346699004533, koodilla VOLANND.

Helmikuun 12 päivänä 2007 klo 06:23 aamulla kaksi miestä toi Ahtisaaren toimistoon UNOSEK:iin kaksi hopean väristä salkkua. He toivat salkut Mercedes Benz merkkisellä mustalla maastoautolla, jonka rekisterinumero oli PR-443-22CD. Auto oli rekisteröity Albanian hallitukselle Pristinaan. Tietolähde Ahtisaaren toimistosta on vahvistanut, että salkuissa oli ollut käteistä rahaa ja ne oli luovutettu Ahtisaarelle.

Helmikuun 26 2007 klo 17:44 sama auto ilman rekisterikylttejä saapui Ahtisaaren toimistoon UNOSEK:iin matkustajanaan Exhet Boria sekä kaksi turvamiestä ja heillä oli mukanaan kaksi hopeanväristä salkkua. Exhet Boria on Albanian kosovolainen henkilö, joka on mukana organisoidussa rikollisuudessa koskien heroiinin kauppaa Eurooppaan sekä on miljonääri Behgjet Pacollin oikea käsi. Pacolli on mafiapomo, joka asuu Sveitsissä.

Mainitut neljä hopean väristä salkkua saapuivat Suomeen diplomaattipostina ja ne toimitettiin Ahtisaaren kotiin. Salkut sisälsivät 40 miljoonaa euroa rahaa.

Saksan tiedustelupalvelu vahvistaa, että Ahtisaaren ja Behgjet Pacollin välillä oli useita puhelinkeskusteluita.

Saksalaiset agentit vahvistavat myös, että NATOn Kosovo joukkojen nelivetoinen ajoneuvo oli tuonut Ahtisaaren tiloihin kaksi naista Borian henkivartioitten saattelemana. Kyseiset naiset poistuivat tiloista vasta kello 05:17 seuraavana aamuna samalla autolla.

Heinäkuun 14, 2007 tehdyssä haastattelussa Belgradialaisessa lehdessä amerikkalainen tutkija sekä International Strategic Studies Associationin puheenjohtaja vahvistaa, että kaikki mitä on Ahtisaaresta kerrottu pitää paikkansa.

Tämän jutun lopussa olevasta linkistä voitte lukea kirjekopion, joka on lähetty YK:n pääsihteerille koskien Ahtisaaren lahjuksia. Kirjeen lähettäjä on amerikkalainen henkilö.

Omia pohdintojani mikäli väitetty asia olisikin totta

YK kansainvälisenä toimijana on ylin orgaani nimenomaan kansainvälisen oikeuden luojana. Sen tulisi myös olla ylin valvoja sille, että kansainvälistä oikeutta noudatetaan. YK:n eri valvovat yksiköt kuin myös sen tuomioistuimet luovat kansainvälistä oikeutta sekä kansainvälistä rikosoikeutta soveltamalla kansainvälisiä sopimuksia ja oikeuden perusperiaatteita. Toiminnalla on historiaa jo 70 vuotta.

Kun YK nimittää omaksi ”kädekseen” tehtävään henkilön, on tämä yksilö YK ja näin ollen häneltä odotetaan korostettua roolia kansainvälisen oikeuden suhteen. Tehtävänannossa on todettu se mitä yksilöltä odotetaan ja hänen tosiasiallinen toimivaltansa on sidottu ainakin YK:n omiin kansainvälisiin sopimuksiin ja kansainväliseen oikeuteen. Tämä sanottuna on täysin selvää, etteivät lahjukset kuulu ko. henkilön rooliin.

Mikäli henkilö vastaanottaa lahjuksia, on oletettavaa, että lahjuksen antajalla on jokin vaade lopputuloksen suhteen. Lisäksi vastaanotettuaan lahjukset on antajalla mahdollinen kiristysote YK:n tehtävän suorittajaan ja näin ollen ei hän enää voi toimia vapaasti tehtävän lopputuloksen suhteen. Lahjuksen vastaanottaja olisi siis jäävi ja rikollinen.

Teoreettisesti ottaen voidaan todeta, että vaikuttamalla lopputulokseen lahjuksin jokin osapuolista voittaa kun taas toinen tai toiset häviävät. Yksityisoikeudellisesti mainittu asia hoidettaisiin korvauksilla mutta tässä asiassa on kyse kokonaisen kansanosan, etnisen väestön tai tähän rinnastettavan tahon oikeuksien tyhjäksi tekemisestä ja luottamuksen pettämisestä. Mainittu välitystulos on siis mitätön. Mitätön se on jo sillä perusteella, koska tätä oikeustointa rasittaa rikos. Eikä siis ihme, ettei kansainvälinen yhteisö ole ko. välitystulosta vahvistanut. Rooman sopimuksessa kansainvälisestä rikostuomioistuimesta on edellä sanotusta teonkuvaukset rikoksesta ihmisyyttä vastaan.

Lisäksi kyseinen tietopaketti, ollessaan totta, herättää monta kysymystä myös Suomessa. Ensimmäinen tietysti on verottajan kanta asiaan. Toinen on rahanpesurikos, joka on toteutettu niin ulkomaan maaperällä kuin myös Suomessa. Kolmantena elementtinä olisi se, onko salkkujen sisältö edelleen rahana vai onko juttuun sekaantunut jokin suomalainen pankkilaitos.

Kuten aiemmin viittasin en olisi ihmeissäni jos kyseiseen asiaan saamme lähitulevaisuudessa lisävalaistusta. Lisävalaistus saattaa myös luoda valokeilan Ahtisaaren toimiin presidentin virassa.

LettertoBanKimoon

5 Comments

1 Ping/Trackback

 1. iikka vehkalahti iikka vehkalahti
  15.9.2015    
 2. migael migael
  15.9.2015    

  No ahtisaari varmaan luovuttaa nyt rauhan nobelin pois huh huh
  Jos neuvotellaan maailmalla eiköhän siinä raha kierrä no
  Maailma vuolenta o elämää suomessa vasta opetellaan

 3. Simo72 Simo72
  16.9.2015    

  Oletko varma ettei silminnäkijä Janus Krohminko nähnyt juurikin samaa Mercedes-Benz merkkistä maastoautoa tällä kertaa kuitenkin keltaisena ja rekisterikilvellä PR-463-86CD, Helmikuun 28 päivä illalla mukanaan samat 4 salkkua, mutta tällä kertaa vieden ne pois päin Ahtisaaren asunnolta? Ahtisaaren suomen asunnosta löytyi kuitenkin jälkeenpäin kuitti 4:stä harmaista matkalaukun hankinnasta.

 4. S.P. S.P.
  16.9.2015    

  Ahtisaaren rooli Jugoslavian balkanisoinnin loppuunsaattajana on yksi irvokkaimpia ja sairaimpia tekoja mitä on suomalaisen rehellisyyden nimissä tehty. Ahtisaari vaappui serbien puheille, vannotti ja vakuutti suomalaisen rehtiyden nimiin, että sodan loputtua palaakaan ei Serbiasta viedä. Mutta kuinkas kävi? Ahtisaari teki Turhapurot ja uusia viivoja piirrellessä tuli peukalon kokoinen klöntti irti Serbiasta, joka nykyisin Kosovona tunnetaan. Ja se miksi piti saada Kosovo irti Serbiasta, oli ainoana syynä saada perustettua Camp Bondsteel. Ihan alkujaan kun ainutkaan ex-Jugoslavian maa ei näyttänyt lämpenemisen merkkejä NATOn kaveriksi, joten sellainen oli väkisin luotava. Ja mitäs meidän suomalaisten rehellisen maineen pilannut Martti-setä sai palkkioksi? Rahaa ja kaupanpäälle Nobelin paskapalkinnon.
  Ahtisaaresta voisin vääntää ratakiskoa enemmänkin, koska tämä yksilö on suurilta osin vastuussa siitä, millaisessa helvetissä me nykyään joudumme elämään.
  Ehkä se olisi Suomen balkanisointi itsenäisiin maakuntiin paikallaan, ihan kuten Martti-setä opetti aikanaan.

 5. […] Suomen lahtaamisen lihamestariksi tarvittiin siis mies, joka on valmis tekemään mitä tahansa, kunhan maksusta sovitaan. Melko luotettavien lähteiden mukaan sama mies möi omantuntonsa myös myöhemmin Balkanilla Albanian mafian tarjoamasta 40 miljoonan lahjussummasta (http://jukkadavidsson.fi/2015/09/martti-ahtisaaren-vaitetyt-lahjukset/) […]

 1. Kristiina Kalliojärvi: Että sellaisia presidenttejä - Nykysuomi.com on 22.8.2017 at 15:35

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *