Luottamusta ja Osaamista

Suomi Natoon vai ei

Keskustelu Natoon liittymisestä on käynyt todella kiihkeästi. Kokoomuksen presidentti, ei siis kansan, painaa tyrät rytkyen Nato-nappulaa ja aateveljensä suksivat perässä pitkin tuppukyliä kirkastamassa sanomaansa. Kansa on sanonut yli 70 prosenttisesti ei.

On kuitenkin eräs näkökulma, joka on jäänyt vellovan keskustelun ulkopuolelle. Tämä koskee kaikkia äitejä ja vaimoja, joilla on läheisinään alle 55 vuotta täyttäneitä miehiä. Muutenkin naiset ovat avainasemassa, kun tehdään muutoksia. Nyt on teidän hetkenne tehdä päätöksiä.

Jos Suomi liittyy Natoon, siirtyy päätösvalta kokonaan maamme ulkopuolelle. Naton johto päättää puolestamme, mikä olisi meille hyväksi. Tässä vaiheessa lienee hyvä muistuttaa, missä kaikissa konflikteissa Yhdysvallat on ollut mukana viimeisten vuosikymmenien aikana.

 • Taistelut ISIL:a vastaan 2014
 • Libya valloitus 2011
 • Sota terrorismia vastaan Pakistanissa 2004 ja jatkuu
 • Irakin sota terrorismia vastaan 2003 – 2011 (paikalla edelleen)
 • Afganistanin sota terrorismia vastaan 2001 ja jatkuu
 • Kosovon sota 1998 – 1999
 • Bosnian sota 1994 – 1995
 • Haiti 1994 – 1995
 • Somalia 1992 – 1995
 • Irak 1991 – 2003 (no fly zone)
 • Irak ns. Gulf war 1990- 1991
 • Panaman miehitys 1989 – 1990
 • Grenadan miehitys 1983
 • Libanon 1982 – 1984
 • Vietnamin sota 1965 – 1973
 • Dominikaaninen tasavalta 1965 – 1966
 • Sikojen lahden invaasio 1961
 • Libanon 1958
 • Korean sota 1950 – 1953
 • Toinen maailmansota 1941 – 1945

Miksi otin Yhdysvaltojen sodat, enkä Naton sotia esiin. Tämä johtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin tämä korkea-arvoinen virkamies, jolle kirjoitin tälläkin sivulla julkaistun konsulttityöni, edustaa puolustusvoimia ja hän totesi sen, että Yhdysvallat on ainut todellinen sotilasmahti maailmassa. Toinen merkittävä seikka on se, että isäntämaasopimuksen allekirjoitti juuri yhdysvaltalainen komentaja eikä Naton pääsihteeri.

Takaisin asiaan. Vaimojen ja äitien tulee ajatella erästä asiaa, kun äänestätte tulevissa vaaleissa. Jos Nato tulee johtoon Suomessa, on puolustusvoimamme käytännössä ulkopuolisen käsissä toteuttamassa jonkun muun tahon geopoliittista intressiä. On naiivia uskoa, että siellä on kilttejä setiä ajattelemassa Suomen parasta. Ei todellakaan. Pahimmassa skenaariossa maamme joutuu sotaan, joko omalla maaperällä tai sitten Naton apuna jossain muualla ja siellä tulee ihan oikeasti kuulaa vastaan. Ruumissäkkejä alkaa liikkua ja paljon. Jos teillä on tytär armeijan käyneenä, niin vangiksi jääneenä hänet raiskaa ensin koko komppania ja ampuu vasta sitten kuulan kalloon.

Keskustelu Natoon liittymisestä ei ole sisältänyt tätä tosiasiaa. Todennäköisyys siihen, että meidän poikia ja tyttöjä tapetaan massoina, nousee olennaisesti. Se ei ole sitten enää leikkiä. Se on täyttä totta. Kun äänestätte, niin pitäkää tämä mielessä. Myöhemmin on turha enää marista, että olisi pitänyt tehdä toisin. Toisin tekemisen hetki on nyt ja erityisesti 19.4.2015.

Oma kantani on selvä. Paras tae rauhalle on viisas Paasikivi – Kekkonen doktriini. Pysytään erossa suurvaltojen kähinöistä ja pidetään hyvät suhteet kaikkialle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *