Luottamusta ja Osaamista

Näkymätön käsi ohjailee meitä

Oheinen kirjoitus on luovutettu täysin ilmaisena ”konsulttityönä” eräälle korkea-arvoiselle virkamiehelle käymiemme keskustelujen yhteenvetona. Olin jo tuolloin 2006 – 2010 erityisen huolissani Suomen itsenäisestä asemasta sekä siihen olennaisesti liittyvästä taloudenpidosta. Ydin tässä kokonaisuudessa on globalisaatio, mikä minun mielestäni on sotilaallinen konsepti, jossa globalisoituva maa luovuttaa valloittajalleen vapaaehtoisesti maansa, ilman halua puolustaa sen itsenäisyyttä. Tämän me näemme nyt edessämme. Liitteenä noin 80-sivuinen analyysi.

Tämän kirjoituksen perimmäinen tarkoitus on herättää suomalaisissa lukijoissa uusia ajatuksia ja pohdintaa aikamme ilmiöistä. Voin vakuuttaa, että suurin osa kansalaisista nukkuu ruususen unta ja tästä johtuen taustalla eliitti voi täysin vapaasti toteuttaa omia unelmiaan ja suunnitelmiaan. Tiedän myös sen, että tämä kirjoitus tulee herättämään lukijoissaan monia hyvin erilaisia tuntemuksia ja ajatuksia, jopa ärtymystä. Kirjoitukseni on monelle testi päivittäisistä rutiineista irrottautumiseen.

Olen kahlannut tätä kirjoitusta varten tuhansia sivuja erilaisia kirjoja, asiakirjoja, mielipiteitä, elämänkertoja ja näkemyksiä. Olen myös haastatellut eri henkilöitä ja keskustellut monien asiantuntijoiden kanssa. Näistä tiedoista olen sitten luonut omaan näkemykseni ja tehnyt yhteenvedon siitä, mistä tulemme, missä olemme ja mihin olemme menossa. Samalla haluan korostaa sitä, ettei oheista materiaalia ole voinut kirjoittaa ilman nk. sisäpiiriläisten aineistoa. Korostan lisäksi sitä, etten halua pahoittaa kenenkään mieltä kirjoituksellani.

Strategian ehkä keskeisin elementti on kyky luoda skenaarioita ympäröivän maailman tai markkina-alueen tulevaisuuden toteutumamahdollisuuksista. Toivonkin, ettei lukija liian herkästi luovuta ja totea ”salaliittoteorioita”, koska kukaan meistä ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo eteemme. Sulkemalla ajatuksistamme pois, jonkin elementin menetämme
kokonaisuuden kuvan.

Tämä kirjoitus ei ole kirja, eikä sen tavoite ole olla yhtenäinen kokonaisuus. Tavoitteena on kerätä otoksina riittävä määrä tietoa yksiin kansiin, jotta ns. perusteltu syy täyttyy. Kerään aineistoa tulevaisuuden väitöskirjaani varten. Tätä työpaperia tulee siis lähestyä otosten kokonaisuutena.

Aineisto sisältää runsaasti eri lähteiden suoria englanninkielisiä lainauksia. Pahoittelen tämän aiheuttamaa, mahdollista, haittaa ja vaivaa.

Toiveenani esitän kaikille aiheesta kiinnostuneille, että jatkatte oheista tutkimusta joko omilla blogeillanne tai sivustoillanne. Tärkeintä on herättää asiallista keskustelua, missä olemme ja mihin olemme menossa. Erityisesti toivon kirjoitukseni herättävän yrittäjäkunnan ymmärtämään poliittisen riskin merkityksen, varsinkin oman yhtiön strategisessa johtamisessa.

Poliittinen_riski_yrittäminen_2010

2 Comments

 1. pirjo ranta-aho pirjo ranta-aho
  28.3.2015    

  Hei Jukka .

  Milloin tuo kansainvälinen rikostuomioistuin tulee, milloin siihen voi ottaa yhteyttä ja miten ?

  Kiitos Jukka suuresta vaivannäöstä näissä asioissa suomalaisten puolesta.

  t pirjo

 2. Jukka Davidsson Jukka Davidsson
  28.3.2015    

  Aikataulullisesti uskoisin meidän olevan täydessä työssä kesän jälkeen. Minä tulen varmaankin olemaan se näkyvä osio asiassa ainakin näin aluksi. Tulemme pystyttämään sivustot ohjeineen yms.

  Me etenemme varmaankin noin 4-5 jutun kanssa ja näillä ajetaan oman osaamisen taso kuntoon. Kun sitten meillä on rattaat kunnossa alamme varmaankin ryhmittelemään joillakin kriteereillä juttuja yhteen. Toisin sanoen voimme hoitaa jutut joukkona kanteita eikä joukkokanteena. Kun kaikilla on samantyyliset jutut niin näytön kokoaminen on helpompaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *